Zakelijke klant? registreer hier

Veyder-Malberg

De BIO gecertificeerde wijnen van Peter Veyder-Malberg zijn een nieuwe aanwinst van Imperial Wijnkoperij. Wij kennen Peter al vele jaren. Hij was voorheen de wijnmaker bij Graf Hardegg. In 2008 heeft hij zijn droom waargemaakt en is een eigen wijngoed begonnen in de Wachau-er Spitzer Graben. Dit is een nog redelijk onbekend deel van de Wachau in...
Lees meerItems 1..9 van 10 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 10 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenVeyder-Malberg

De BIO gecertificeerde wijnen van Peter Veyder-Malberg zijn een nieuwe aanwinst van Imperial Wijnkoperij. Wij kennen Peter al vele jaren. Hij was voorheen de wijnmaker bij Graf Hardegg. In 2008 heeft hij zijn droom waargemaakt en is een eigen wijngoed begonnen in de Wachau-er Spitzer Graben. Dit is een nog redelijk onbekend deel van de Wachau in de nauwe breuklijn achter het dorp Spitz. Hier heerst een buitengewoon mikroklimaat, met de grootste dag-nacht temperatuur verschillen van de Wachau. De wijnen zijn daarom buitengewoon elegant. Naast wijngaarden in de Spitzer Graben heeft Peter ook wijngaarden rondom Wösendorf, Weissenkirchen en Loiben.

Peter heeft zich vooral tot doel gesteld om wijngaarden met oude stokken te kopen op steile en moeilijk bewerkbare plekken, en deze te behouden voor het nageslacht. Hij heeft veel wijngaarden met 30 tot 50 jaar oude stokken. Deze wijngaarden vragen vaak 5 tot 10 keer zoveel arbeid, als wijngaarden waar je met tractoren kan werken. De wijnkwaliteit is echter zo uniek, karaktervol en spectaculair, dat het voor hem de moeite loont om dit te doen.

www.veyder.malberg.at