Zakelijke klant? registreer hier

Umathum

Wijngoed Umathum is gevestigd in het dorpje Frauenkirchen, oostelijk van de Neusiedlersee, vlakbij de Hongaarse grens. Josef Umathum heeft 33 hectare wijngaard, waarvan de ene helft in Frauenkirchen en de andere helft in Neusiedl/Jois. Van zijn wijngaarden is ca. 85% met rode druiven aangeplant. Hij hecht bijzondere waarde aan de inheemse Oosten...
Lees meerItems 1..9 van 12 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 12 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenUmathum

Wijngoed Umathum is gevestigd in het dorpje Frauenkirchen, oostelijk van de Neusiedlersee, vlakbij de Hongaarse grens. Josef Umathum heeft 33 hectare wijngaard, waarvan de ene helft in Frauenkirchen en de andere helft in Neusiedl/Jois. Van zijn wijngaarden is ca. 85% met rode druiven aangeplant. Hij hecht bijzondere waarde aan de inheemse Oostenrijkse druivenrassen. Zweigelt is met meer dan 50% zijn belangrijkste druivenras, gevolgd door St. Laurent (25%) en Blaufränkisch (5%). Daarnaast heeft hij nog enkele regionale witte druivenrassen aangeplant staan.

Josef Umathum is een gepassioneerd wijnmaker, die veel waarde hecht aan biologisch-organische wijnbouw. Al sinds de 70’er jaren is dit wijngoed bezig om de biologische variëteit van planten in de wijngaard te vergroten en is hij gestopt met het gebruiken van herbiciden en insecticiden. Sinds 2007 zijn de eigen wijngaarden ook gecertificeerd biologisch en is hij lid van Demeter. Umathum maakt wijnen met een zeer herkenbare stijl.

Zijn wijnen zijn - ook bij hoge concentratie - altijd uitermate elegant, met veel fruit en finesse. Het is zijn filosofie om het terroir zo uitgesproken mogelijk in de wijnen te behouden. Hierbij spelen behalve de biologisch-organische bewerking van de bodem, ook een bewuste reducering van de oogsthoeveelheden en het handmatige oogsten en selecteren van de druiven een grote rol.

Sinds zijn fameuze jaargangen 1986 en 1987 behoort Umathum tot de absolute top op het gebied van rode wijnen in Oostenrijk. Internationale faam verwierf hij toen zijn St. Laurent vom Stein 92 door de 'International Wine Challange' met de begeerde 'Burgundy Style-Trophy' bekroond werd, en meerdere tophuizen uit de Bourgogne achter zich liet. Robert Parker’s Wine Advocate heeft de Zweigelt al eens 90 punten toegekend. Ook heeft Umathum al een Decanter Gold Medal ontvangen.

www.umathum.at