Zakelijke klant? registreer hier

Prager

Weingut Prager is een familiebedrijf met een lange traditie. Zo zijn er bewijzen gevonden in het klooster Michaelbeuern, dat in 1715 de wijngaarden ‘Ritzling’, ‘Hinter der Burg’, en ‘Leber’ al in het bezit waren van de familie. Het wijngoed wordt geleid door schoonzoon Toni Bodenstein en zijn vrouw Ilse Prager. Ilse en Toni zijn sinds de be...
Lees meerItems 1..9 van 12 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 12 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenPrager

Weingut Prager is een familiebedrijf met een lange traditie. Zo zijn er bewijzen gevonden in het klooster Michaelbeuern, dat in 1715 de wijngaarden ‘Ritzling’, ‘Hinter der Burg’, en ‘Leber’ al in het bezit waren van de familie. Het wijngoed wordt geleid door schoonzoon Toni Bodenstein en zijn vrouw Ilse Prager. Ilse en Toni zijn sinds de begin jaren negentig verantwoordelijk voor de kwaliteit van Weingut Prager. De filosofie is dat de wijnen het karakter van de wijngaard -het terroir- zo veel mogelijk weerspiegelen. Toni Bodenstein is ook al vele jaren actief om de genetische variatie van de druivensoorten in zijn wijngaarden weer te vergroten, zoals het vroeger ook het geval was, en is actief in het veredelen van oude stokken in zijn wijngaarden.

Prager heeft 17 hectare wijngaard, die zich op steile terrassen in en om Weissenkirchen bevinden (o.a. ‘Steinriegl’, ‘Klaus’, ‘Achleiten’ en ‘Weitenberg’). Hij heeft uitsluitend Grüner Veltliner en Riesling en ook uitsluitend druiven uit eigen wijngaarden. Op de steile terrassen kan uitsluitend handmatig gewerkt worden, waardoor er 6x zoveel werk nodig is dan in vlakke wijngaarden.

Prager geldt als de grootste Riesling specialist van de Wachau. Met 60% aanplant is voor hem de Riesling nog belangrijker dan Grüner Veltliner (40%). Per druivensoort maakt hij 1 Federspiel en een groot aantal Smaragd wijnen. Prager maakt wijnen met veel harmonie, finesse en een lang lagerpotentieel.

Prager is sterk op export georienteerd. Ca. 70% wordt geëxporteerd, waarbij de USA zijn belangrijkste exportmarkt is.

www.weingutprager.at