Zakelijke klant? registreer hier

Nikolaihof

Het huis Nikolaihof is gebouwd op de bijna 2000 jaar oude fundamenten van het Romeinse kasteel Favianis. Gedeelten van deze fundamenten zijn nog steeds zichtbaar in de kelder die nog steeds dienst doet als wijnkelder. In deze kelder is ook geschreven bewijs gevonden dat in deze regio al in de 5e eeuw wijnbouw plaats vond. Sinds 18...
Lees meerItems 1..9 van 13 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 13 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenNikolaihof

Het huis Nikolaihof is gebouwd op de bijna 2000 jaar oude fundamenten van het Romeinse kasteel Favianis. Gedeelten van deze fundamenten zijn nog steeds zichtbaar in de kelder die nog steeds dienst doet als wijnkelder. In deze kelder is ook geschreven bewijs gevonden dat in deze regio al in de 5e eeuw wijnbouw plaats vond. 
Sinds 1894 is het in bezit van de familie Saahs.

Al ruim 30 jaar werkt Nikolaihof volledig bio-dynamisch. Dit houdt in dat naast het absoluut ontbreken van chemisch bestrijdingsmiddelen en kunstmest ook de kosmos wordt betrokken in het bepalen van oogstmoment en wijnbereiding. Nikolaihof heeft 20 hectare wijngaard in bezit op de best gelegen, mineraalrijke, zonrijke terrassen langs de Donau. De bodem bestaat hier uit primair rotsgesteente als graniet, gneis en mica. Op deze wijngaarden staat Riesling (55%), Grüner Veltliner (35%) aangeplant. De resterende 10% wordt ingevuld door Neuburger, Weissburgunder, Frühroter Veltliner en Chardonnay.

De druiven worden altijd handmatig geoogst en direct geperst waarna ze vergisten in grote fouders (2000 tot 12000 liter) waar ze ongeveer 6 maanden in verblijven om te rijpen. Er worden beslist geen gisten en enzymen toegevoegd, alleen die gisten die meekomen uit de wijngaard dragen zorg voor de vergisting. Er wordt geen gebruik van technische middelen als koelen, filteren, et cetera. Er wordt geen zwavel of sulfiet toegevoegd. De wijnen van Nikolaihof bestaan voor 100% uit spontaan vergiste druiven.

Sinds 1988 is dit wijngoed officieel gecertificeerd voor het op bio-dynamische wijze werken in de wijnbouw. 

www.nikolaihof.at