Zakelijke klant? registreer hier

Neumeister

Het wijnbouwgebied Südost Steiermark ligt in een overgangsgebied tussen het droge hete Hongaarse landklimaat en het vochtig warme Middellandse Zee klimaat. Het is een prachtig heuvelachtig gebied. De bodem is deels van vulkanische oorsprong en deels kalkmergel en leem. Hier worden vooral witte druivensoorten aangeplant. De belangrijkste zij...
Lees meer5 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenNeumeister

Het wijnbouwgebied Südost Steiermark ligt in een overgangsgebied tussen het droge hete Hongaarse landklimaat en het vochtig warme Middellandse Zee klimaat. Het is een prachtig heuvelachtig gebied. De bodem is deels van vulkanische oorsprong en deels kalkmergel en leem. Hier worden vooral witte druivensoorten aangeplant. De belangrijkste zijn: Morillon (Steierische naam voor Chardonnay), Weissburgunder, Sauvignon Blanc, Traminer en Welschriesling.

Het wijngoed Neumeister behoort tot de kwaliteitspioniers uit dit wijnbouwgebied en wordt nu geleid door de broers Christoph en Matthias Neumeister. Het dorpje Straden ligt direct tegen de Slovenische grens, op 373m hoogte. Ze hebben 13 Ha wijngaard, die ze "naturnah" bewerken.

Ze maken 3 types wijnen. Onder de naam "Steierische Klassik" worden frisse, fruitige wijnen op de markt gebracht, die grotendeels op staal gelagerd zijn. Daarnaast hebben ze ook een fantastische range wijnen van specifieke wijngaarden die als Erste Lage of Grosse Lage op de markt gebracht worden, zoals Klausen en Moarfeitl. De Erste Lage wijnen rijpen voornamelijk in fouders en de Grosse Lagen ook gedeeltelijk op barriques.

De kelders zijn tegen een heuvel aangebouwd en zijn geïntegreerd in het landschap. Bij de opeenvolgende stappen in de vinificatie, wordt van de zwaartekracht gebruik gemaakt en hoeft de wijn niet mechanisch gepompt te worden. Naast een wijngoed heeft de familie ook een toprestaurant "Saziani Stuben".

www.neumeister.cc