Zakelijke klant? registreer hier

Kracher

Het wijngoed van wijlen Alois Kracher heeft ca. 32 hectare wijngaard. Het bedrijf wordt nu voortgezet door zijn zoon Gerhard. De grote specialiteit van dit wijngoed is edelzoete wijn: Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De eerste twee worden, net zoals in de Sauternes, op basis van druiven met "pourriture noble" gemaakt. De wijn...
Lees meer



Items 1..9 van 17 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 17 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren



Kracher

Het wijngoed van wijlen Alois Kracher heeft ca. 32 hectare wijngaard. Het bedrijf wordt nu voortgezet door zijn zoon Gerhard. De grote specialiteit van dit wijngoed is edelzoete wijn: Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De eerste twee worden, net zoals in de Sauternes, op basis van druiven met "pourriture noble" gemaakt. De wijngaarden van Kracher liggen in het wijnbouwgebied 'Neusiedlersee'. Hier heerst onder invloed van de Neusiedlersee (het grootste steppemeer van Europa) en het warme landklimaat, een dusdanig gunstig microklimaat, dat het hier vrijwel ieder jaar mogelijk is om hoogwaardige edelzoete wijnen te produceren.

Kracher maakt bij Trockenbeerenauslese wijn 2 varianten. De edelzoete wijnen met de aanduiding "Zwischen den Seeen" worden in roestvrijstalen tanks of grote fouders vergist en gerijpt. De wijnen met de toevoeging "Nouvelle Vague" rijpen uitsluitend in nieuwe barriques.

Het Weinlaubenhof Kracher heeft wereldfaam en hun topexemplaren kunnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals die van Chateau d'Yquem, wijngoed Robert Weil en Egon Müller Scharzhofberg. Zij hebben dan ook ontelbare prijzen en medailles gewonnen met hun wijnen. Kracher werd al vele malen door gezaghebbende bladen en instellingen tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen.

Wat al zijn zoete wijnen gemeenschappelijk hebben, is de fantastische balans tussen zoet en zuur. Kracher wil drinkbare wijnen maken, die goed gastronomisch inzetbaar zijn. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit log of kleverig zoet. Bovendien slaagt Gerhard Kracher er ieder jaar weer in om - ondanks de hoge gradatie aan edele rotting - toch ook het karakter van de druivensoort nog steeds prachtig herkenbaar te laten doorschijnen in zijn Edelzoete wijnen.   

www.kracher.at