Zakelijke klant? registreer hier

Knoll

Het Weingut Knoll behoort al vele jaren tot de absolute top van de Wachau en Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en heeft ca. 16 Hectare in topwijngaarden in en om Unterloiben (o.a. Schütt, Kreutles, Pfaffenberg, Loibnerberg en Kellerberg). Daarnaast kopen ze ook nog druiven van ca. 5 hectare van w...
Lees meerItems 1..9 van 23 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 23 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenKnoll

Het Weingut Knoll behoort al vele jaren tot de absolute top van de Wachau en Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en heeft ca. 16 Hectare in topwijngaarden in en om Unterloiben (o.a. Schütt, Kreutles, Pfaffenberg, Loibnerberg en Kellerberg). Daarnaast kopen ze ook nog druiven van ca. 5 hectare van wijnboeren uit de omgeving. Unterloiben is het meest westelijke deel van de Wachau. 

Zo bescheiden als de familie Knoll is, zo opvallend zijn hun etiketten. Als sinds de jaren 60 siert de heilige St. Urbanis onveranderd hun etiket; met een druiventros in zijn rechterhand, zoals een goede wijnheilige betaamd. Het etiket is gebaseerd op een schilderij van Wachauer kunstenaar Siegried Stoitzner, dat in bezit is van de familie Knoll. Links er rechts van Urbanus staat een gedicht geschreven in gotische letters:


Tut mir nur den / Wein nicht taufen
Lasst ihn doch als / Heiden laufen 
Nur der Durst / soll christlich sein
So erweist man / Ehr dem Wein


De belangrijkste druivensoorten van het wijngoed zijn grüner veltliner en riesling (ieder ca. 45%). De overige 10% zijn verdeeld over muskateller, traminer, chardonnay en pinot noir. Ca. 1/3 van de stokken staat op steile terraswijngaarden, waar geen tractoren kunnen komen en het werk in de wijngaarden volledig handmatig moet gebeuren.

In de wijngaarden wordt "naturnah" gewerkt en ook in de wijnkelders wordt de wijn op zeer traditionele wijze gemaakt. Vergisting en lagering gebeurt op fouders of roestvrijstalen tanks. De wijnen van Knoll zijn net zo barok en traditioneel als het prachtige etiket. In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak nog een beetje gesloten (decanteren is in dat geval aan te raden). Met enige rijping laten ze hun ware potentieel zien. De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale doorzetting.

 http://www.loibnerhof.at/de/weingut.html