Zakelijke klant? registreer hier

Hochriegl

De naam Hochriegl is synoniem voor uitstekende kwaliteit en grote traditie in sekt. Oorspronkelijk is dit sekt-merk gecreëerd door de familie Kattus uit Wenen, die zich destijds voornamelijk bezig hield met de import/export van specerijen en kaviaar. Rond 1900 werd zo’n 200.000 (!) kg kaviaar door hun afgezet in de hele wereld. Va...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenHochriegl

De naam Hochriegl is synoniem voor uitstekende kwaliteit en grote traditie in sekt. Oorspronkelijk is dit sekt-merk gecreëerd door de familie Kattus uit Wenen, die zich destijds voornamelijk bezig hield met de import/export van specerijen en kaviaar. Rond 1900 werd zo’n 200.000 (!) kg kaviaar door hun afgezet in de hele wereld. Vanaf 1890 begon de zoon van de oprichter ook met Sektproductie, geheel volgens de traditionele Champagnemethode. De zeer nauwe persoonlijke en zakelijke contacten met het Champagnehuis Veuve Clicquot zullen hier ook zeker aan bijgedragen hebben.

De Hochriegl wijnen zijn sinds 2009 in eigendom van Schlumberger (een andere beroemde sektmaker uit Wenen). De grondwijnen komen hoofdzakelijk uit het Weinviertel (ten noorden van Wenen). De productie van de Sekt vindt plaats in Wenen.

https://www.hochriegl-sekt.at/