Zakelijke klant? registreer hier

Graf Hardegg

Het Schlossweingut Graf Hardegg bevind zich in de gemeente Seefeld-Kadolz in het noordelijk Weinviertel aan de grens met Tjechië. Het wijngoed bestaat sinds de 16de eeuw.Het totale bezit van Maximilian Graf von Hardegg beslaat zo'n 2.500 hectare landbouwgrond. Daarvan zijn ca. 35 Hectare aangeplant met druiven. Alleen de voor wijnbouw meest...
Lees meer4 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenGraf Hardegg

Het Schlossweingut Graf Hardegg bevind zich in de gemeente Seefeld-Kadolz in het noordelijk Weinviertel aan de grens met Tjechië. Het wijngoed bestaat sinds de 16de eeuw.Het totale bezit van Maximilian Graf von Hardegg beslaat zo'n 2.500 hectare landbouwgrond. Daarvan zijn ca. 35 Hectare aangeplant met druiven. Alleen de voor wijnbouw meest geschikte percelen zijn hiervoor geselecteerd.

De belangrijkste druivensoorten van het wijngoed zijn Grüner Veltliner, Riesling en Pinot Noir. Op een klein deel van de wijngaarden wordt geëxperimenteerd met druivensoorten zoals Syrah en Viognier. Het wijngoed werkt geheel biologisch en alle wijnen zijn sinds 2009 gecertificeerd biologisch.

Het doel van Graf Hardegg is om authentieke en karaktervolle wijnen te maken die een hoog "doordrinkgehalte" hebben. Daarmee bedoelt hij dat hij wijnen wil maken, die vanaf de eerste slok al lekker zijn, die een goede gastronomische inzetbaarheid hebben en door hun balans, aroma's en finesse zo lekker drinkbaar zijn, dat ze daarmee ook de zin in het drinken van een tweede glas opwekken.

Sinds het begin van 2008 staat er bij Graf Hardegg een vernieuwd team aan het roer, sinds de oenoloog Peter Veyder-Malberg vertrokken is en voor zichzelf is begonnen in de Wachau. Andreas Gruber is nu verantwoordelijk voor de productie, marketing en relatiebeheer. Alexander Strohmeister is de keldermeester. De eigenaar, Maximilian Hardegg, is nu ook meer bij het wijngoed betrokken en ondersteund daar waar nodig is. 

www.grafhardegg.at