Zakelijke klant? registreer hier

Beck

De wijnen van Judith Beck weerspiegelen haar persoonlijkheid als mens en wijnmaakster. Ze zijn elegant en puur, delicaat en facettenrijk, en af en toe onhandelbaar of broos. Het zijn wijnen met een eigen persoonlijkheid, een eigen karakter, die emoties opwekken. Judith heeft na haar studie aan de wijnbouwschool van Klosterneuburg internationale ...
Lees meer7 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenBeck

De wijnen van Judith Beck weerspiegelen haar persoonlijkheid als mens en wijnmaakster. Ze zijn elegant en puur, delicaat en facettenrijk, en af en toe onhandelbaar of broos. Het zijn wijnen met een eigen persoonlijkheid, een eigen karakter, die emoties opwekken. Judith heeft na haar studie aan de wijnbouwschool van Klosterneuburg internationale ervaring opgedaan bij o.a. Cos d’Estournel in Bordeaux, Braida in de Piemont en Errazuriz in Chili.  Ze leidt het familiewijngoed sinds 2000.

Herkomst:            Gols, Neusiedlersee, Burgenland, Oostenrijk
Grootte:                 15 hectare 
Werkwijze:            bio-dynamisch sinds 2007 (gecertificeerd sinds 2010)
Druivenrassen:   90% rood (zweigelt, blaufränkisch, st. laurent, pinot noir), 10% wit (weissburgunder, chardonnay)

De wijngaarden van het wijngoed liggen in het Neusiedlersee-gebied. Het grote en ondiepe wateroppervlak van de Neusiedlersee (ca. 300km2 groot en 1 à 1,5 m diep) fungeert als warmteregulator. De warmte die overdag opgenomen wordt, wordt gedurende de nacht weer afgegeven. Dit zorgt er voor dat de druiven optimaal rijp worden. De bodemtypes van haar wijngaarden zijn zeer verscheiden. In één enkele wijngaard kunnen naast humus zowel gravel, leem, kalksteen als ook een grote diversiteit aan mineralen voorkomen. Dit is de basis voor complexe en facettenrijke wijnen. Ze heeft bezittingen in een aantal top-wijngaarden, zoals Altenberg, Gabarinza, Salzberg en Schafleiten.

Judith’s grote passie zijn de traditionele rode Oostenrijkse druivenrassen zweigelt, blaufränkisch, st. Laurent en pinot noir, waar ze een zesde zintuig voor heeft. Sinds 2007 werkt ze bio-dynamisch. Dat betekent dat ze o.a. de humusopbouw van de grond bevordert, door gebruik van compost en begroening. Ook gebruikt ze in de wijngaarden kruidenaftreksels (o.a. van brandnetel en kamille) en bio-dynamische preparaten om de afweerkrachten van de druivenstokken te versterken en werkt ze in de wijngaarden volgens de cycli van de maan. Een gezonde bodem en gezonde planten vormen voor Judith de basis tot het maken van hoogwaardige wijnen, met een individueel smaakprofiel, die de regio en de wijnmaakster weerspiegelen.

Ofschoon ze als wijnmaakster staat voor individualiteit en wijnen met een eigen karakter, vindt ze ook het uitwisselen van ervaringen met collega-wijnmakers erg belangrijk. Ze is lid van Pannobile (een groep top-wijnmakers uit Gols, waarvan Judith het enige vrouwelijke lid is), van Respekt (een groep bio-dynamische wijnmakers) en van “11-Frauen & Ihre Weine” (een groep van 11 vrouwelijke wijnmaaksters).

 www.weingut-beck.at