Zakelijke klant? registreer hier

Weinviertel

Het Weinviertel is met 16.000 hectare wijngaard het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Het is tevens het noordelijkste wijnbouwgebied, grenzend aan Tsjechië en Slowakije. Met meer dan 50% is grüner veltliner hier het belangrijkste druivenras. Het Weinviertel was in 2002 het eerste gebied in Oostenrijk, dat een DAC-bepaling heeft ...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenWeinviertel

Het Weinviertel is met 16.000 hectare wijngaard het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Het is tevens het noordelijkste wijnbouwgebied, grenzend aan Tsjechië en Slowakije. Met meer dan 50% is grüner veltliner hier het belangrijkste druivenras.

Het Weinviertel was in 2002 het eerste gebied in Oostenrijk, dat een DAC-bepaling heeft ingevoerd (DAC staat voor Districtus Austriae Controllatus). Onder het DAC Weinviertel mag voortaan alleen grüner veltliner verkocht worden, die typisch is voor dit gebied. Deze wijnen worden door een comité beoordeeld en geproefd. Alle andere wijnen mogen alleen nog op de markt gebracht worden onder de benaming: “Niederösterreich”.