Zakelijke klant? registreer hier

Thermenregion

Het wijnbouwgebied Thermenregion ligt net ten zuiden van Wenen. Zoals de naam al aangeeft komen er in dit gebied veel natuurlijke warmwaterbronnen voor (deze waren al ten tijde van de Romeinen beroemd). Je vindt hier dan ook prachtige kuuroorden. Het gebied is bovendien uitermate geschikt voor wijnbouw. De ca. 2000 hectare wijngaard staat op ee...
Lees meerItems 1..9 van 15 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 15 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenThermenregion

Het wijnbouwgebied Thermenregion ligt net ten zuiden van Wenen. Zoals de naam al aangeeft komen er in dit gebied veel natuurlijke warmwaterbronnen voor (deze waren al ten tijde van de Romeinen beroemd). Je vindt hier dan ook prachtige kuuroorden. Het gebied is bovendien uitermate geschikt voor wijnbouw.

De ca. 2000 hectare wijngaard staat op een stenige en karige onderbodem, gedeeltelijk met een bovenlaag van leem. De bodem is hier zeer kalkhoudend, hetgeen de wijnen een bijzondere verfijning geeft. Het klimaat is hier pannonisch, met warme droge zomers en koude winters. De belangrijkste druivenrassen zijn weissburgunder, neuburger, zierfandler en rotgipfler. Bijna 40% van de aanplant bestaat uit rode druiven, waaronder pinot noir, st. laurent en blauer portugieser.