Zakelijke klant? registreer hier

Zweigelt

Blauer zweigelt is het meest aangeplante blauwe druivenras in Oostenrijk. Hij is vernoemd naar dr. Zweigelt die in 1922 sankt laurent met blaufränkisch kruiste. De wijnen zijn redelijk vol en hebben een fruitige smaak van kersen gecombineerd met zachte tannines. Herkenbaar aan de violetrode kleur. Zweigelt is een harde werker, een vruchtba...
Lees meerItems 1..9 van 21 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 21 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenZweigelt

Blauer zweigelt is het meest aangeplante blauwe druivenras in Oostenrijk. Hij is vernoemd naar dr. Zweigelt die in 1922 sankt laurent met blaufränkisch kruiste. De wijnen zijn redelijk vol en hebben een fruitige smaak van kersen gecombineerd met zachte tannines. Herkenbaar aan de violetrode kleur.

Zweigelt is een harde werker, een vruchtbare druif met hoge opbrengsten. Ook rijpt hij vroeg en voorkomt daardoor de nadelen van het slechte weer in het herfstseizoen.  

Je vindt dit ras in alle wijnregio's van Oostenrijk en deels in Duitsland en Hongarije. De niet-houtgelagerde wijnen kunnen prima jong gedronken worden. De wijnen afkomstig uit barrique hebben een goed bewaarpotentieel, met name uit de zuidelijk gelegen wijnregio's Burgenland, Carnuntum en Steiermark. Probeer ook maar eens een cuvée van zweigelt en blaufränkisch!