Zakelijke klant? registreer hier

Welschriesling

Welschriesling, Italiaanse riesling (Riesling Italico) of Olaszrizling in Hongarije, is een van de meest voorkomende druivenrassen in Midden Europa. Ondanks het feit dat dezeriesling niet verwant is aan de Duitse riesling (Rijn riesling) deelt het ras toch enkele kenmerken met het Rijn-type. De druif heeft meerdere gezichten en kan zowel v...
Lees meer3 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenWelschriesling

Welschriesling, Italiaanse riesling (Riesling Italico) of Olaszrizling in Hongarije, is een van de meest voorkomende druivenrassen in Midden Europa. Ondanks het feit dat dezeriesling niet verwant is aan de Duitse riesling (Rijn riesling) deelt het ras toch enkele kenmerken met het Rijn-type.

De druif heeft meerdere gezichten en kan zowel vroeg als laat geoogst worden, er kan zelfs ijswijn van worden geproduceerd. Overduidelijk is de nimmer ontbrekende perziksmaak, maar vooral de bittere amandel is duidelijk aanwezig. Omdat dit ras een hoog magnesiumgehalte vereist, wat vervolgens in de wijn te vinden is, staat de wijn bekend als een goede remedie tegen maag-aandoeningen!