Zakelijke klant? registreer hier

Rotgipfler

Rotgipfler is bijzondere specialiteit van de Oostenrijkse Thermenregion. Wereldwijd is er slechts 117 hectare van aangeplant, waarvan meer dan 100 hectare in de Thermenregion. Het is een natuurlijke kruising van Traminer en Roter Veltliner. De Rotgipfler geeft rijke en kruidige witte wijnen, met veel fruitaoroma’s van o.a. rijpe appel, p...
Lees meer4 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenRotgipfler

Rotgipfler is bijzondere specialiteit van de Oostenrijkse Thermenregion. Wereldwijd is er slechts 117 hectare van aangeplant, waarvan meer dan 100 hectare in de Thermenregion. Het is een natuurlijke kruising van Traminer en Roter Veltliner.

De Rotgipfler geeft rijke en kruidige witte wijnen, met veel fruitaoroma’s van o.a. rijpe appel, perzik, mango en kiwi. De wijnen hebben een goede structuur, met mooie zuren en een moderaat alcoholgehalte. Rotgipfler heeft een uitmuntend rijpingspotentieel.

Rotgipfler is een veeleisende druif qua bodemsoort en heeft een voorkeur voor leem en lössbodems, hij rijpt laat en is gevoelig voor edele rotting. 

Er worden zowel mooie droge als ook haldroge en zoete wijnen van gemaak. In de Thermenregion wordt Rotgipfler traditioneel ook vaak geblend met zijn tweelingbroer Zierfandler.