Zakelijke klant? registreer hier

Pinot Noir

De spätburgunder druif, blauburgunder of pinot noir, is vernoemd naar de Franse woorden voor "zwart" en "dennen" omdat de donkere druiventros lijkt op een dennenappel. Dit ras houdt van koelere oorden en doet het dan ook uitzonderlijk goed in de noordelijke wijnregio’s. In Duitsland vindt je de meest succesvolle spätburgunders in...
Lees meer7 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenPinot Noir

De spätburgunder druif, blauburgunder of pinot noir, is vernoemd naar de Franse woorden voor "zwart" en "dennen" omdat de donkere druiventros lijkt op een dennenappel. Dit ras houdt van koelere oorden en doet het dan ook uitzonderlijk goed in de noordelijke wijnregio’s. In Duitsland vindt je de meest succesvolle spätburgunders in de wijnregio's Baden, Pfalz en de Rheingau. 

In Oostenrijk in het warmere Burgenland waar ook de spätburgunder trockenbeerenauslese een zeldzaamheid is; wit, vol en zoet.

Het is de wijn voor filosofen; ingewikkeld en moeilijk te begrijpen, maar daarin bevindt zich juist de charme. Dit druivenras vergt behoorlijk wat toewijding van de wijnproducent om dit ras te verbouwen, de dunne schil is zeer gevoelig voor natte weersomstandigheden. Maar uiteindelijk zal de toewijding beloond worden met een verleidelijke licht gekleurde rode wijn met veel fruitigheid (aardbeien, kersen en frambozen) en kruidigheid.  

Rijpere Pinot’s geven mooie volle en boerse wijnen met verwijzingen naar leer, paddestoelen en wild.