Zakelijke klant? registreer hier

Morillon

In het Oostenrijkse Steiermark is het een traditie om de chardonnaydruif "Morillon" te noemen. Tot 1986 was er officieel geen chardonnay druif te vinden in Oostenrijk en opeens...was er 300ha. Wat bleek, niemand had zich gerealiseerd dat de Steierische Morillon de chardonnay druif was, die na de phylloxera-ramp was aangeplant en zeer waarschijnl...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenMorillon

In het Oostenrijkse Steiermark is het een traditie om de chardonnaydruif "Morillon" te noemen. Tot 1986 was er officieel geen chardonnay druif te vinden in Oostenrijk en opeens...was er 300ha. Wat bleek, niemand had zich gerealiseerd dat de Steierische Morillon de chardonnay druif was, die na de phylloxera-ramp was aangeplant en zeer waarschijnlijk uit het Franse plaatsje Morillon afkomstig was. 

Wat de Chardonnay druif kenmerkt is haar volle, ronde smaak; veel voller dan bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc wijnen. De druif is echter zo veelzijdig dat de wijnen kunnen variëren van fris en fruitig (zonder houtrijping) tot vol en romig (met houtrijping).

Een belangrijke eigenschap van een kwaliteits Chardonnay is de complexiteit, die alleen ontstaat wanneer druiven worden verbouwd in bijzonder goede wijnregio's met, over het algemeen, veel kalkgrond. Hiervan vindt je in Oostenrijk de beste voorbeelden in het noorden van Burgenland en Steiermark, en op sommige locaties in Niederösterreich en Wien (Wenen).