Zakelijke klant? registreer hier

Merlot

De Merlot druif komt oorspronkelijk uit Bordeaux, Frankrijk waar het de 'andere' druif is naast de Cabernet Sauvignon en wordt weer gezien als een nazaat van Cabernet Franc. Hij werd in Oostenrijk midden jaren '80 als een van de eerste internationale variëteiten aangeplant. Het huidige oppervlakte ligt op 649ha. Merlot wordt in alle Oostenr...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
  • 2006

    Forticus

    Graf Hardegg
    € 28,50 (incl. BTW)

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenMerlot

De Merlot druif komt oorspronkelijk uit Bordeaux, Frankrijk waar het de 'andere' druif is naast de Cabernet Sauvignon en wordt weer gezien als een nazaat van Cabernet Franc. Hij werd in Oostenrijk midden jaren '80 als een van de eerste internationale variëteiten aangeplant. Het huidige oppervlakte ligt op 649ha. Merlot wordt in alle Oostenrijkse wijnregio's verbouwd.

Merlot houdt van warmte en onder de juiste omstandigheden kun je in de geproduceerde wijnen fluweelzachte tannines, rood en zwart fruit, houttonen en kruiden als kaneel en kruidnagel onderscheiden. Merlot kent vele smaakstijlen; licht en soepel als een pinot noir, of rijk, boers en kruidig als een cabernet.