Zakelijke klant? registreer hier

Grüner Veltliner

Grüner Veltliner is het belangrijkste, inheemse witte druivenras van Oostenrijk. Het is een afstammeling van traminer en st. georgen. Deze laatste afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in het Oostenrijkse Burgenland. Grüner veltliner is enorm veelzijdig en produceert wijnen op elk kwaliteitsniveau en in verschillende smaakstijlen; v...
Lees meerItems 1..9 van 90 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 90 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenGrüner Veltliner

Grüner Veltliner is het belangrijkste, inheemse witte druivenras van Oostenrijk. Het is een afstammeling van traminer en st. georgen. Deze laatste afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in het Oostenrijkse Burgenland.

Grüner veltliner is enorm veelzijdig en produceert wijnen op elk kwaliteitsniveau en in verschillende smaakstijlen; van fris als een sauvignon blanc tot rijp als een Chardonnay, van pittig en peperig tot tropisch met aroma's van steenfruit.

De rendementen kunnen hoog zijn en moeten dan ook beperkt worden voor de beste kwaliteit. "Grüner" wil vooral niet in een te droog klimaat staan en heeft een voorkeur voor lössbodems. In de wijnstreken Wachau en Kamptal worden de rijkere wijnen geproduceerd met structuur. Wijnen die je zeker nog enkele jaren op de fles kunt laten rijpen. 

De Grüner veltliner is niet gerelateerd aan de roter, brauner en frühroter veltliner.