Zakelijke klant? registreer hier

Grauburgunder

Grauburgunder, is het Duitse synoniem voor ruländer of pinot gris. In Duitsland kom je de druif vooral tegen in Baden, Rheinhessen, Pfalz, met een kleine aanplant in de Nahe. In Hongarije wordt de druif Szürkebarat (grijze monnik of grijze vriend) genoemd. Grauburgunder is een veelzijdig druivenras met groot potentieel voor prachtige ...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenGrauburgunder

Grauburgunder, is het Duitse synoniem voor ruländer of pinot gris. In Duitsland kom je de druif vooral tegen in Baden, Rheinhessen, Pfalz, met een kleine aanplant in de Nahe. In Hongarije wordt de druif Szürkebarat (grijze monnik of grijze vriend) genoemd.

Grauburgunder is een veelzijdig druivenras met groot potentieel voor prachtige wijnen, zowel droog als zoet. Grauburgunder presteert goed in een warme omgeving waar de opbrengsten bewust laag worden gehouden.

Met zijn licht honingachtige karakter, milde zuren en kruidigheid combineert deze wijn goed met wild, lam, gebakken vis, kreeft en gerechten met paddestoelen. De rijkere (laat geoogste) grauburgunders zijn heerlijk bij desserts met marsepein, of bij rijpe witschimmel kazen.