Zakelijke klant? registreer hier

Gelber Muskateller

Gelber muskateller is de Oostenrijkse benaming voor de muscat blanc à petits grains. Populair in Steiermark in de lichte droge wijnen en in Burgenland worden er edelzoete wijnen van gemaakt. Sárga Muskotály, is de Hongaarse benaming voor muscat blanc à petits grains, muscat lunel en gele muskaat. In de Tokaj-regio, ...
Lees meerEr komen geen producten overeen met de selectie.
Gelber Muskateller

Gelber muskateller is de Oostenrijkse benaming voor de muscat blanc à petits grains. Populair in Steiermark in de lichte droge wijnen en in Burgenland worden er edelzoete wijnen van gemaakt.

Sárga Muskotály, is de Hongaarse benaming voor muscat blanc à petits grains, muscat lunel en gele muskaat. In de Tokaj-regio, na furmint en hárslevelü, de derde populaire druif. Het is de ster onder de drie belangrijkste muscat-druivenrassen, en geeft meer elegantie, complexiteit en intensiteit dan een muscat d'alexandrië of een muscat ottonel.

De wijnen van deze goudgele muskaat kunnen verschillen in stijl; elegant en verfijnd met intense bloemen- en honinggeuren in zowel de zoete Ausbruch en versterkte wijnen, als ook lichte en droge witte wijnen.

De druivenstok zelf produceert in overvloed en geeft druiven met een lage zuurgraad.