Zakelijke klant? registreer hier

Blaufränkisch

Soldaten in het leger van Napoleon spendeerden al hun blauwe Franc biljetten aan deze wijn tussen de veldslagen door, vandaar de naam. In Oostenrijk, Duitsland en Washington State (VS) komt deze druif ook voor als lemberger of limberger.  In Italië is het de franconia. Blaufränkisch heeft als eigenschappen het hoge zuurgehalte e...
Lees meerItems 1..9 van 11 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 11 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenBlaufränkisch

Soldaten in het leger van Napoleon spendeerden al hun blauwe Franc biljetten aan deze wijn tussen de veldslagen door, vandaar de naam.

In Oostenrijk, Duitsland en Washington State (VS) komt deze druif ook voor als lemberger of limberger.  In Italië is het de franconia.

Blaufränkisch heeft als eigenschappen het hoge zuurgehalte en de stevige tannine’s wat leidt tot een levendige en substantiële wijn. Deze druif houdt van warmte en in zowel de ‘easy drinking’ als ongewoon volle wijnen kun je kennis maken met aroma’s van rode kersen en aalbessen. Bij lage opbrengsten en selectief geplukte druiven kan hij zelfs wedijveren met Cabernets.

In Hongarije genaamd wordt hij kékfrankos genoemd waar het een van de belangrijkste blauwe druiven van het land is (blauw = kék). Het is een van de basisdruiven van de vermaarde blend 'Stierenbloed' (Bikavér).