Zakelijke klant? registreer hier

Weninger

De wijnen van de Franz Reinhard Weninger behoren tot de top van Hongarije. Hij heeft het wijnmaken van zijn vader geleerd: Franz Weninger, een beroemde rode wijnmaker uit Horitschon (Oostenrijk). Rondom het dorpje Balf (in het wijnbouwgebied Sopron) bezit de familie Weninger 22 hectare wijngaard in 2 topwijngaarden. De wijngaard Spern Stein...
Lees meer6 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenWeninger

De wijnen van de Franz Reinhard Weninger behoren tot de top van Hongarije. Hij heeft het wijnmaken van zijn vader geleerd: Franz Weninger, een beroemde rode wijnmaker uit Horitschon (Oostenrijk). Rondom het dorpje Balf (in het wijnbouwgebied Sopron) bezit de familie Weninger 22 hectare wijngaard in 2 topwijngaarden. De wijngaard Spern Steiner bestaat uit een bijzonder zeldzame bodem van grijze leisteen, die daar tot aan de oppervlakte komt. De wijngaard Frettner bestaat uit mineraalrijke verweerde leisteen en bruine aarde. De belangrijkste druivensoorten zijn Kékfrankos (= Blaufränkisch), Syrah, Merlot, Pinot Noir en Féherburgundi (= Weissburgunder).


Het wijngebied Sopron ligt in het westen van Hongarije (aan de grens met Oostenrijk) aan de Neusiedlersee.Hier wordt vooral rode wijn gemaakt. De belangrijkste druivensoort is Kékfrankos. Franz Reinhard Weninger is vanaf 2004 actief bezig met de omstelling naar biodynamische wijnbouw. Sinds 2009 is het wijngoed officieel gecertificeerd biologisch.

Een citaat van Franz Weninger sr: „30 Jahre Erfahrung haben mich gelehrt, dass je weniger wir das Wachstum der Pflanzen beeinflussen, desto eher die Rebstöcke zu ihrem natürlichen Gleichgewicht finden. Die Trauben nehmen mehr vom Terroir auf, die Weine werden eigenständiger und individueller. 

www.weninger.com