Zakelijke klant? registreer hier

Tornai

Het familiewijngoed Tornai behoort tot de beste wijnboeren van Somló. Het wijngoed werd in 1946 door grootvader Tornai gesticht en is inmiddels uitgegroeid tot 54 hectare. De wijngaarden zijn verdeeld over talloze kleine percelen. In het wijngoed zijn enorme investeringen gedaan, die het tot één van de mooiste en best geouti...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenTornai

Het familiewijngoed Tornai behoort tot de beste wijnboeren van Somló. Het wijngoed werd in 1946 door grootvader Tornai gesticht en is inmiddels uitgegroeid tot 54 hectare. De wijngaarden zijn verdeeld over talloze kleine percelen. In het wijngoed zijn enorme investeringen gedaan, die het tot één van de mooiste en best geoutilleerde van heel Hongarije maken. Het wijngoed, waar thans drie generaties werken, wordt geleidt door Tamas Tornai. Hij is autodidactische wijnmaker, die al van af zijn vroegste levensjaren meegewerkt heeft op het ouderlijke “bergwijngoed”. Ook zijn dochters Eszter en Anna werken mee in het wijngoed.

Wijngoed Tornai is gespecialiseerd in witte wijnen. Het wijngoed heeft een grote diversiteit aan “eigen” Hongaarse druivenrassen zoals : Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, Zenit, Zeusz, Csomorika, Tramini, Szürkebarát. Voor de wijnbereiding wordt gebruikgemaakt van de modernste vinificatie technieken en combineert men succesvol koele fermentatie in RVS en houten fouders (voor de hogere wijnen).

Somló

Het wijnbouwgebied Somló ligt in het noordwesten van Hongarije. Het is een gebied met een enorm kwaliteitspotentieel en een uniek, intrigerend terroir. De wijngaarden liggen hier op een heuvel (431 meter hoog), die bestaat uit de miljoenen jaren oude overblijfselen van een vulkaan. De bodem bestaat hier uit een zeer bijzonder zwart basalt, dat een diepe minerale impressie aan de wijnen meegeeft. De wijngaarden zijn tussen de 150 en 300 meter hoogte aangelegd en veelal in zuidelijke expositie. In totaal beslaat ca. Somló 700 hectare wijngaarden. 

www.tornaipince.hu