Zakelijke klant? registreer hier

Szent Tamás

Het wijngoed Szent Tamás maakt wijn van 21 hectare wijngaard. De helft in eigendom en de helft komt van kleine wijnmakers uit de omgeving. Hoofd wijnmaker is Istvan Szepsy jr. De wijngaarden rondom het dorpje Mád in de Tokaj behoren tot de beste terroirs van de wereld. Mád wordt ook wel de Cote d’Or van de Tokaj genoem...
Lees meer6 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenSzent Tamás

Het wijngoed Szent Tamás maakt wijn van 21 hectare wijngaard. De helft in eigendom en de helft komt van kleine wijnmakers uit de omgeving. Hoofd wijnmaker is Istvan Szepsy jr. De wijngaarden rondom het dorpje Mád in de Tokaj behoren tot de beste terroirs van de wereld. Mád wordt ook wel de Cote d’Or van de Tokaj genoemd. Al sinds de 4e eeuw n. Chr. worden hier druiven verbouwd. De wijnen uit Mád zijn vaak iets steviger, vetter en geconcentreerder dan de wijnen uit de overige gebieden van Tokaj.

De kelder van Szent Tamás ligt aan de oostzijde van het dorp Mád, onder aan de Nyulászó wijngaard. In bepaalde delen van de kelder zie je typische vulkanische bodemstructuur van zeoliet en rhyoliet terug. Nyulászó biedt hierdoor een van de meest prestigieuze wijngaarden.