Zakelijke klant? registreer hier

Tokaj

De Tokaj wijnregio is gelegen in het noord-oosten van Hongarije en beslaat ongeveer 5.800 ha. Tokaj is beroemd vanwege de fantastische zoete wijnen die er gemaakt worden en heeft het oudste wijnclassificatie systeem ter wereld, dat dateert van 1772. De wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied, met bodems van vulkanisch gesteente en lös...
Lees meerItems 1..9 van 12 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 12 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenTokaj

De Tokaj wijnregio is gelegen in het noord-oosten van Hongarije en beslaat ongeveer 5.800 ha. Tokaj is beroemd vanwege de fantastische zoete wijnen die er gemaakt worden en heeft het oudste wijnclassificatie systeem ter wereld, dat dateert van 1772. De wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied, met bodems van vulkanisch gesteente en löss. Onder invloed van de rivieren de Tisza en Bodrog en het continentale klimaat zijn hier ideale omstandigheden voor het ontstaan van edele rotting in de herfst. De grootse zoete wijnen worden met de aanduiding "Tokaji Aszú" op de markt gebracht.

De belangrijkste druivenrassen zijn furmint en hárslevelü. In Tokaj worden uitsluitend witte wijnen gemaakt. Naast zoete wijn vind je tegenwoordig ook steeds meer mooie droge wijnen in de Tokaj.