Zakelijke klant? registreer hier

Szekszárd

Het wijnbouwgebied Szekszárd vormt onderdeel van de wijnregio Pannon en is 1 van de belangrijktse rodewijngebieden van Hongariije. Pannon is Hongarije’s warmste regio met milde winters en lange zonnige, vaak submediterrane zomers. Meer dan 80% van de aanplant bestaat uit blauwe druivenrassen. Kékfrankos is het meest aangepla...
Lees meer6 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenSzekszárd

Het wijnbouwgebied Szekszárd vormt onderdeel van de wijnregio Pannon en is 1 van de belangrijktse rodewijngebieden van Hongariije. Pannon is Hongarije’s warmste regio met milde winters en lange zonnige, vaak submediterrane zomers.

Meer dan 80% van de aanplant bestaat uit blauwe druivenrassen. Kékfrankos is het meest aangeplante druivenras. Beroemd is Szekszárd vooral vanwege kadarka (80ha). Het is een specialiteit uit deze regio. Tijdens het communistiche bewind is de kadarka in de ban gedaan, maar gelukkig zijn er tegenwoordig weer veel initiatieven om de aanplant te vergroten. Ook pinot noir en syrah voelen zich prettig in Szekszárd. De bodem van Szekszárd bestaat uit löss gemengd met Pannonisch zand, terra rossa.