Zakelijke klant? registreer hier

Eger

Eger is één van Hongarije’s beroemdste maar ook beruchtste wijnstreken, met dank aan Egri Bikavér oftewel "stierenbloed uit Eger". Ooit een verguisde wijn, nu een wijn met karakter en kwaliteit. Gezien de noordelijke ligging van Eger zijn de wijnen over het algemeen verfijnd en complex. De belangrijkste druif voor Egri...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenEger

Eger is één van Hongarije’s beroemdste maar ook beruchtste wijnstreken, met dank aan Egri Bikavér oftewel "stierenbloed uit Eger". Ooit een verguisde wijn, nu een wijn met karakter en kwaliteit. Gezien de noordelijke ligging van Eger zijn de wijnen over het algemeen verfijnd en complex. De belangrijkste druif voor Egri Bikavér is kékfrankos. Daarnaast worden ook druivenrassen als menoir (voorheen kékmedoc), turán en kadarka veel gebruikt in de Bikavér.

In 2010 is een nieuwe witte tegenhanger van de Egri Bikavér geïntroduceerd: de Egri Csillag oftwel "Ster van Eger". Deze blend moet moet voor minimaal 50% uit Hongaarsae druiven bestaan zoals olaszrizling, hárslevelü, leánkya, királyleánkya, zengö en zenit en mag maximaal 30% uit aromatische muskatachtige druivenrassen bestaan zoals cserszegi füszeres, irsai olivér en muscat ottonel.