Zakelijke klant? registreer hier

Sárgamuskotály

Sárga Muskotály, is de Hongaarse benaming voor muscat blanc à petits grains, muscat lunel en gele muskaat. In de Tokaj-regio, na furmint en hárslevelü, de derde populaire druif. Gelber muskateller is de Oostenrijkse benaming voor de druif. Populair in Steiermark in de lichte droge wijnen en in Burgenlan...
Lees meerEr komen geen producten overeen met de selectie.
Sárgamuskotály

Sárga Muskotály, is de Hongaarse benaming voor muscat blanc à petits grains, muscat lunel en gele muskaat. In de Tokaj-regio, na furmint en hárslevelü, de derde populaire druif. Gelber muskateller is de Oostenrijkse benaming voor de druif. Populair in Steiermark in de lichte droge wijnen en in Burgenland worden er edelzoete wijnen van gemaakt.

Het is de ster onder de drie belangrijkste muscat-druivenrassen, en geeft meer elegantie, complexiteit en intensiteit dan een muscat d'alexandrië of een muscat ottonel. 

De wijnen van deze goudgele muskaat kunnen verschillen in stijl; elegant en verfijnd met intense bloemen- en honinggeuren in zowel de zoete Aszú en versterkte wijnen, als ook lichte en droge witte wijnen.

De druivenstok zelf produceert in overvloed en geeft druiven met een lage zuurgraad.