Zakelijke klant? registreer hier

Pinot Blanc

Pinot blanc (weissburgunder) is een mutant van de pinot gris die op zijn beurt weer familie is van de pinot noir. Zeer succesvol in het Franse Elzas, en in Duitsland gaat de druif de strijd aan met silvaner. In het Duitse Baden zien we de weissburgunder rijpen op barriques en in het Oostenrijkse Burgenland worden er uitstekende edelzoete wijnen ...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenPinot Blanc

Pinot blanc (weissburgunder) is een mutant van de pinot gris die op zijn beurt weer familie is van de pinot noir. Zeer succesvol in het Franse Elzas, en in Duitsland gaat de druif de strijd aan met silvaner. In het Duitse Baden zien we de weissburgunder rijpen op barriques en in het Oostenrijkse Burgenland worden er uitstekende edelzoete wijnen van gemaakt. Ook in Hongarije vindt je zowel mono-cepages als blends met dit internationale ras.  

Een weissburgunder wijn is soepel en rond, heeft milde fruitsmaken van appel en peer en vaak wat kruidigheid. De zuren zijn aangenaam. De droge wijnen zijn niet complex en daardoor goed inzetbaar in elk jaargetijde en voor elke gelegenheid.