Zakelijke klant? registreer hier

Kékfrankos

Soldaten in het leger van Napoleon spendeerden al hun blauwe Franc biljetten aan deze wijn tussen de veldslagen door, vandaar de naam. In Oostenrijk, Duitsland en Washington State (VS) komt deze druif ook voor als lemberger of limberger. In Italië genaamd franconia. In Hongarije is dit de belangrijkste blauwe (blauw = kék) druif. H...
Lees meer7 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenKékfrankos

Soldaten in het leger van Napoleon spendeerden al hun blauwe Franc biljetten aan deze wijn tussen de veldslagen door, vandaar de naam.

In Oostenrijk, Duitsland en Washington State (VS) komt deze druif ook voor als lemberger of limberger. In Italië genaamd franconia. In Hongarije is dit de belangrijkste blauwe (blauw = kék) druif.

Hij heeft als eigenschappen het hoge zuurgehalte en stevige tannine’s wat leidt tot een levendige en substantiële wijn. Deze druif houdt van warmte en in zowel de ‘easy drinking’ als ongewoon volle wijnen kun je kennis maken met aroma’s van rode kersen en aalbessen. Bij lage opbrengsten en selectief geplukte druiven kan hij zelfs wedijveren met Cabernets.

Het is in Hongarije een van de basisdruiven van het vermaarde Stierenbloed (Bikavér)