Zakelijke klant? registreer hier

Kadarka

Kadarka, de 'spicy' kloon, produceert elegante en lichte rode wijn. De druif vindt zijn oorsprong in de Balkan. In Hongarije is waar hij ook wel de 'Hongaarse pinot noir' wordt genoemd krijgt dit druivenras een hele nieuwe impuls nadat hij tijdens de communistische periode verguisd werd door de geringe opbrengsten. Het is een gevoelig druivenras...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016

    Kadarka

    Heimann
    € 13,00 (incl. BTW)

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenKadarka

Kadarka, de 'spicy' kloon, produceert elegante en lichte rode wijn. De druif vindt zijn oorsprong in de Balkan. In Hongarije is waar hij ook wel de 'Hongaarse pinot noir' wordt genoemd krijgt dit druivenras een hele nieuwe impuls nadat hij tijdens de communistische periode verguisd werd door de geringe opbrengsten. Het is een gevoelig druivenras, heeft een dunne schil en zit daardoor relatief laag in zijn kleur en tannines.

In Hongarije wordt kadarka vooral verbouwd in de regio's Szekszárd, Eger en Villány. Kadarka was ooit de belangrijkste basiswijn in de blends van het Stierenbloed (Bikavér), inmiddels heeft de kékfrankosdruif deze rol overgenomen. Druiven van oudere kadarka stokken kunnen rijke wijnen met body produceren. 

Flink snoeien om een lage opbrengst van max. 6 druiventrossen per wijnstok te verkrijgen komt de kwaliteit van de wijn ten goede. Kadarka biedt een prachtige mooie fruitige en kruidige wijn, niet te zwaar en met levendige zuren. De kruidigheid komt duidelijk naar voren evenals de kersenaroma's. Licht gekoeld zijn deze wijnen ook prima te drinken!