Zakelijke klant? registreer hier

Juhfark

De Juhfark ("schapenstaart", Lämmerschwantz) is een Hongaars druivenras, en af en toe kom je de druif ook in Oostenrijk tegen. De druif is genoemd naar de vorm van de druiventros en wordt verbouwd in de wijnregio's Somló en Balatonfüred-Csopak. Vòòr de druifluis-ramp kwam dit ras overal in Hongarije voor, nu bijna ...
Lees meer3 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenJuhfark

De Juhfark ("schapenstaart", Lämmerschwantz) is een Hongaars druivenras, en af en toe kom je de druif ook in Oostenrijk tegen. De druif is genoemd naar de vorm van de druiventros en wordt verbouwd in de wijnregio's Somló en Balatonfüred-Csopak. Vòòr de druifluis-ramp kwam dit ras overal in Hongarije voor, nu bijna alleen nog op de vulkanische bodem van Somló die mineraliteit aan de wijn geeft.

De druif geeft krachtige wijnen met aangename en stevige zuren, tonen van gele steenvruchten, vuursteen en walnoot. De afdronk is lang en de wijnen kunnen goed ouderen. Deze variëteit heeft een vrij neutraal smaakprofiel en geniet van kalkhoudende en vulkanische bodems, waardoor het zeer geschikt is om het karakter van het terroir over te brengen in de wijn.