Zakelijke klant? registreer hier

Furmint

Furmint (bekent als 'sipon' in Slovenië, 'posip' in Kroatië en als “mosler’ in Burgenland, Oostenrijk) is ontegenzeggelijk de meest bekende inheemse druif van Hongarije. Maakt in het gebied Tokaj-Hegyalja – vaak gebotrytiseerd – samen met hárslevelü en een beetje muscat lunel het belangrijkste deel u...
Lees meerItems 1..9 van 11 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 11 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenFurmint

Furmint (bekent als 'sipon' in Slovenië, 'posip' in Kroatië en als “mosler’ in Burgenland, Oostenrijk) is ontegenzeggelijk de meest bekende inheemse druif van Hongarije. Maakt in het gebied Tokaj-Hegyalja – vaak gebotrytiseerd – samen met hárslevelü en een beetje muscat lunel het belangrijkste deel uit van de blend voor de vermaarde edelzoete Tokaji Aszú en komt ook veel voor in Somló, waar de wijn veel mineraliteit vertoont en waar de furmint goed tot zijn recht komt op de vulkanische basalt bodem.

Tegenwoordig is er meer en meer aandacht voor de droge variant. Wijnen van de furmint druif hebben een hoge zuurgraad en daardoor een goed bewaarpotentieel. Veel complexiteit, finesse en aroma's van appel en peer, soms citrus.