Zakelijke klant? registreer hier

Fehérburgundi

In het Hongaars betekent 'Fehér' wit. Het betreft hier dan ook de weissburgunder druif. Weissburgunder is bekender onder de naam pinot blanc en is een mutant van de pinot gris die op zijn beurt weer familie is van de pinot noir. Zeer succesvol uit het Franse Elzas en in Duitsland gaat de druif de strijd zelfs aan met de aanplant van silva...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenFehérburgundi

In het Hongaars betekent 'Fehér' wit. Het betreft hier dan ook de weissburgunder druif. Weissburgunder is bekender onder de naam pinot blanc en is een mutant van de pinot gris die op zijn beurt weer familie is van de pinot noir. Zeer succesvol uit het Franse Elzas en in Duitsland gaat de druif de strijd zelfs aan met de aanplant van silvaner. In Hongarije staat de druif in de regio Sopron aangeplant. 

In het Duitse Baden zien we de weissburgunder rijpen op barriques en in het Oostenrijkse Burgenland worden er uitstekende edelzoete wijnen van gemaakt. 

Een weissburgunder wijn is soepel en rond, heeft milde fruitsmaken van appel en peer en vaak wat kruidigheid. De zuren zijn aangenaam. De droge wijnen zijn  niet complex en daardoor goed inzetbaar in elk jaargetijde en voor elke gelegenheid.