Zakelijke klant? registreer hier

Chardonnay

Wat de Chardonnay druif kenmerkt is haar volle, ronde smaak; veel voller dan bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc wijnen. De druif is echter zo veelzijdig dat de wijnen kunnen variëren van fris en fruitig (zonder houtrijping) tot vol en romig (met houtrijping). Chardonnay druiven kunnen behoorlijk wat suikers produceren waardoor de wijnen een h...
Lees meer2 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenChardonnay

Wat de Chardonnay druif kenmerkt is haar volle, ronde smaak; veel voller dan bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc wijnen. De druif is echter zo veelzijdig dat de wijnen kunnen variëren van fris en fruitig (zonder houtrijping) tot vol en romig (met houtrijping).

Chardonnay druiven kunnen behoorlijk wat suikers produceren waardoor de wijnen een hoog potentieel aan alcohol kunnen bevatten. De wijnen krijgen daardoor vaak iets molligs of vettig met veel extract. De aanwezige zuren, ook kenmerkend voor deze druif, worden hierdoor deels gecamoufleerd.

De populaire houtgerijpte exemplaren hebben vaak aroma´s met tropisch fruit, honing, boter, toast, noten en vanille en zijn veelal soepel, zacht en rond van smaak. De exemplaren zonder houtrijping zijn een stuk frisser met tonen van citrusfruit, ananas, appel, meloen en perzik.