Zakelijke klant? registreer hier

Wöhrle

Vanaf oogstjaar 2013 is de naam van het wijngoed veranderd. Aanvankelijk heette het "Weingut der Stadt Lahr". De familienaam is nu definitief aan het wijngoed verbonden: "Weingut Wöhrle". In 1979 kochten ze 5 hectare van de gemeente Lahr en voegde het samen met het al bestaande familiebedrijf. In de loop van de jaren zijn ze gegroeid naar 1...
Lees meer2 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenWöhrle

Vanaf oogstjaar 2013 is de naam van het wijngoed veranderd. Aanvankelijk heette het "Weingut der Stadt Lahr". De familienaam is nu definitief aan het wijngoed verbonden: "Weingut Wöhrle". In 1979 kochten ze 5 hectare van de gemeente Lahr en voegde het samen met het al bestaande familiebedrijf. In de loop van de jaren zijn ze gegroeid naar 12 hectare, die door twee generaties bewerkt wordt.

De wijngaarden liggen in zuid Duitsland in de prachtige wijnstreek Breisgau (onderdeel van Baden) ter hoogte van Freiburg. De wijngaarden worden sinds 1990 volledig ecologisch bewerkt. Volgens vader en zoon Wörhle is dat de basis voor hun uitzonderlijke kwaliteit. Het wijngoed heeft een grote variëteit aan druivenrassen: Riesling, Grau- & Weissburgunder, Muskateller, Gewurztraminer, Auxerrois, Chardonnay, Müller-Thurgau voor de witte wijnen. De Spätburgunder completeert het geheel. Hun elegante wijnen zijn kraakhelder en eetlustopwekkend en betoveren iedereen door hun “druivenras typische” spiritualiteit. Zonder schroom durven wij te stellen dat hun droge witte Auxerrois ’s werelds mooiste wijn is van dit druivenras, een schoolvoorbeeld voor elke andere wijnboer!

De wijnstreek Breisgau bestaat uit een smalle strook wijngaarden vanaf Lahr, ten zuiden van Offenburg, die doorloopt tot aan Freiburg. Dit gebied loopt min of meer parallel aan het Zwarte Woud. Het wijnbouwgebied heeft een lengte van ongeveer 60 kilometer en een maximale breedte van 15 kilometer. In totaal beslaat de Breisgau ruim 1.600 hectare aan wijngaarden. De wijnstokken zijn veelal aangeplant op hellingen en groeien op hoogten tussen de 180 en 450 meter. De bodem laat zich in 4 typen verdelen: Gneiss, Löss, Lössleem en Kalksteen.

De wijngaarden rondom Lahr bezitten een aparte geologische samenstelling. Voor het merendeel bestaat de bodem uit kalkrijke löss en leem. De hier gelegen heuvel Schutterlindenberg, vooral rondom de wijngaarden Herrentisch en de recent gemarkeerde perceel Kirchgasse, bestaat uit conglomeraatgesteente. Dit gesteente is miljoenen jaren geleden ontstaan. In de prehistorische tijd is ten oosten van de berg een laag van Jurakalk door erosie blootgelegd en de steeds dieper wegzinkende Rheingraben kloof vulde zich met water. Hierdoor kwamen steeds meer kiezels en stenen uit andere aardlagen vrij dat zich mengde met het andere gesteente.

 www.woehrle-wein.de