Zakelijke klant? registreer hier

Wegeler

Weingüter Wegeler (Rheingau): drie generaties, twee wijngoederen, éen passie. De geschiedenis van het wijngoed Wegeler in de Rheingau gaat terug tot 1882, toen grondlegger Julius Wegeler (1836-1913) een klein wijngoed aankocht in Rüdesheim. Hij was eigenaar van de grote Kellerei Deinhard & Co te Koblenz en legde daarmee de b...
Lees meer4 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenWegeler

Weingüter Wegeler (Rheingau): drie generaties, twee wijngoederen, éen passie. De geschiedenis van het wijngoed Wegeler in de Rheingau gaat terug tot 1882, toen grondlegger Julius Wegeler (1836-1913) een klein wijngoed aankocht in Rüdesheim. Hij was eigenaar van de grote Kellerei Deinhard & Co te Koblenz en legde daarmee de basis van één van de grootste privé-wijngoederen van Duitsland. Dit omvatte op zijn hoogtepunt 80 hectare wijngaarden, verdeeld over drie wijnregio’s: Pfalz, Rheingau en Mosel. In 2006 besloten zijn nazaten, de huidige eigenaars Anja Wegeler en haar echtgenoot Ton Drieseberg, zich te concentreren op twee noordelijke wijngoederen in de Rheingau en de Mosel.

Deze twee wijnbedrijven werken zelfstandig  en zijn beide lid van de VDP (Verbond Duitse Predikaatswijngoederen). Het door ons geïmporteerde Rheingauer wijngoed beslaat 45 hectare met veel klassieke topwijngaarden zoals: Berg Rottland, Lenchen, Hasensprung en Rothenberg.

De geschiedenis van Weingüter Wegeler is sterk met Riesling verbonden.  Het is al meerdere generaties de grote passie van de familie. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat alle wijngaarden uitsluitend beplant zijn met riesling. Zelfs hun privé-huis heet “Villa Riesling”. Deze grote passie voor Riesling uit zich ook in hun streven om niet alleen jonge wijnen op de markt te brengen, maar ook de laten zien hoe groot het rijpingspotentieel is van hun rieslingwijnen.

Naast de reguliere oogst brengt Wegeler een zogenaamde “Vintage Collection” uit. Deze rieslings rijpen jarenlang op de wijngoederen voordat ze op de markt komen. De fantastische kwaliteit van dit culturele erfgoed is een welkome verrijking van ons assortiment. 

http://www.wegeler.com/