Zakelijke klant? registreer hier

Kesselstatt

Reichgraf von Kesselstatt is onze eerste aanwinst in de Mosel. Het wijngoed staat onder leiding van de sympathieke Annegret Reh-Gartner, die het wijngoed in de afgelopen jaren heeft uitgebouwd tot één van kwalitatief belangrijkste producenten van de Mosel. Het wijngoed bezit een aantal van de beste wijngaarden aan zowel de Mosel, d...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenKesselstatt

Reichgraf von Kesselstatt is onze eerste aanwinst in de Mosel. Het wijngoed staat onder leiding van de sympathieke Annegret Reh-Gartner, die het wijngoed in de afgelopen jaren heeft uitgebouwd tot één van kwalitatief belangrijkste producenten van de Mosel. Het wijngoed bezit een aantal van de beste wijngaarden aan zowel de Mosel, de Saar als ook de Ruwer. Daartoe behoren o.a. de Bernkasteler-Doctor, Brauneberger-Juffer-Sonnenuhr, Wehlener-Sonnenuhr, Piesporter-Göldtropchen, Scharzhofberg en Josephshöfer.

 

Het jaar 2009 heeft hier voortreffelijke wijnen voortgebracht.  De oogst begon op 12 oktober en eindigde 11 november. Het rendement voor de Erste Lage Wijnen bedraagt 47 hl. /ha. en voor de andere wijngaarden op 61 hl./ha. Door de milde winter onstond er een goede en regelmatige vruchtzetting. De zomer zorgde voor een perfecte groei van de planten. De uitstekende vochtigheid en de prima herfst hebben in een rijpe jaargang met verfijnde minerale tonen en geconcentreerde fruit invloed van gezonde Riesling druiven geresulteerd.

www.kesselstatt.com