Zakelijke klant? registreer hier

Fürst

Paul Fürst  uit Franken is één van Duitslands beroemdste rode wijnproducenten. Deze icoon van de rode Spätburgunder wijn heeft een geheel nieuwe kwaliteitsstandaard neergezet. Zijn elegante Pinot Noir wijnen hebben een uniek handschrift waarin subtiele delicaatheid prachtig verweven is met een zo duidelijk mogelijk w...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenFürst

Paul Fürst  uit Franken is één van Duitslands beroemdste rode wijnproducenten. Deze icoon van de rode Spätburgunder wijn heeft een geheel nieuwe kwaliteitsstandaard neergezet. Zijn elegante Pinot Noir wijnen hebben een uniek handschrift waarin subtiele delicaatheid prachtig verweven is met een zo duidelijk mogelijk wijngaardkarakter. De wijngaarden van de noordelijke wijnregio Franken zijn grotendeels aan de oevers van de Main gesitueerd. Deze rivier stroomt hier in de vorm van een grote W door het landschap. Het uiterste westen van deze regio bestaat uit de zogenaamde Mainviereck. Hier vormt  rode wijnbouw een eeuwenoude traditie.

De wijnbouwtraditie van de familie Fürst gaat terug tot 1638. De huidige bezitter Paul studeerde aan de wijnbouwuniversiteit van Geisenheim tot dat hij op 21 jarige leeftijd, door de ziekte van zijn vader, zijn studie moest onderbreken om de dagelijkse leiding van het ouderlijke familiewijngoed op zich te nemen. Verreweg de grootste aanplant van het wijngoed Fürst bestaat uit rode druivenrassen, waarvan spätburgunder het belangrijkste is.

Daarnaast speelt frühburgunder ook een belangrijke rol. De frühburgunder is oud druivenras, dat vroeger tot de belangrijkste druivenrassen van Franken behoorde. Door zijn beperkte opbrengst was hij, ondanks zijn betoverende finesse, niet populair bij de collega-wijnboeren en dat zorgde ervoor dat hij vrijwel uitgestorven was in de wijngaarden van Franken. Paul Fürst heeft er met zijn unieke exemplaren voor gezorgd dat deze druivenras nu een renaissance beleeft.  Witte wijnen worden eveneens gemaakt, zoals Müller-Thurgau, Silvaner, Riesling en Weissburgunder.

De wijngaard Centgrafenberg is het belangrijkste en grootste wijngaardbezit van Fürst. De bodem bestaat uit roodkleurig bondzandsteen en heeft een hoog gehalte kalk, wat ideaal is voor de druivensoorten die behoren tot de Pinotfamilie. Een andere beroemde wijngaard is de Klingelberg. 
Paul Fürst is lid van de Trias, een groep van 5 gelijkgestemde topwijnboeren uit Franken. 

www.weingut-rudolf-fuerst.de