Zakelijke klant? registreer hier

Fürst Löwenstein

Het wijngoed Fürst Löwenstein staat voor terroir-getypeerde, authentieke, droge wijnen, die uit historische topwijngaarden van Franken en TauberFranken komen. TauberFranken is het gebied bij Kreuzwertheim, dat net aan de andere kant van de rivier Main ligt. Dit hoort officieel tot Baden, maar wordt qua terroir/klimaat tot Franken gerek...
Lees meer2 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenFürst Löwenstein

Het wijngoed Fürst Löwenstein staat voor terroir-getypeerde, authentieke, droge wijnen, die uit historische topwijngaarden van Franken en TauberFranken komen. TauberFranken is het gebied bij Kreuzwertheim, dat net aan de andere kant van de rivier Main ligt. Dit hoort officieel tot Baden, maar wordt qua terroir/klimaat tot Franken gerekend. Het wijngoed is ca. 30 Ha groot. Daarvan ligt 60% op Steillagen. Het belangrijkste druivenras is Silvaner.

De beroemdste wijngaard is zondermeer de Homburger Kallmuth in Franken. Deze wijngaard bevat zowel Muschelkalk als ook Buntsandstein in de ondergrond. De steile terrassen zijn van elkaar gescheiden door 2 tot 5 meter hoge stenen muren, die ook als warmteregulator functioneren. Door het bijzondere geologische klimaat in deze bocht van de Main, groeien hier zeldzame orchideeën en andere zeldzame planten, die normaalgesproken alleen in zuidelijkere gebieden voorkomen. Naar 2 van deze bloemensoorten zijn hun topwijnen genoemd: de Asphodil en de Coronilla.  

www.loewenstein.de