Zakelijke klant? registreer hier

Christmann

Weingut Christmann bevindt zich in Gimmeldingen in de Mittelhaardt. Bij dit wijngoed staat respect voor de natuur in hoog aanzien en er wordt dan ook al vele jaren biologisch gewerkt (sinds 2006 officieel gecertificeerd). Een citaat uit 1996: "Wir haben nichts Wertvolleres als den Boden auf dem unsere Reben wachsen. Als Grundlage unserer Arbeit...
Lees meer8 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenChristmann

Weingut Christmann bevindt zich in Gimmeldingen in de Mittelhaardt. Bij dit wijngoed staat respect voor de natuur in hoog aanzien en er wordt dan ook al vele jaren biologisch gewerkt (sinds 2006 officieel gecertificeerd). Een citaat uit 1996:

"Wir haben nichts Wertvolleres als den Boden auf dem unsere Reben wachsen. Als Grundlage unserer Arbeit und unserer Weine pflegen wir ihn und erhalten ihn für künftige Generationen. Dabei ist naturnaher Anbau für uns eine Selbstverständlichkeit. Zusammen mit Klima, Standort und Hangneigung bestimmt er die Qualität unserer Weine, den Charakter unseres Terroirs."

Druiven wijnhuis Christmann

De huidige bezitter Steffen Christmann is de zevende generatie die het wijngoed runt. Hij heeft, samen met zijn nog immer actieve vader, ervoor gezorgd dat het is uitgegroeid tot een toonaangevend wijngoed. Het wijngoed is aangesloten bij de VDP, waarvan Steffen sinds 2007 de voorzitter is.

Het grondbezit beslaat 16 hectare wijngaarden, verdeelt over de beste percelen van de Mittelhaardt, zoals dit noordelijke deel van de wijnregio Pfalz wordt genoemd. De wijngaarden zijn gelegen rondom Gimmeldingen en bij de wijnoorden Königsbach, Mussbach, Ruppertsberg en Deidesheim. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en dat betekent o.a. dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en insecticiden. Het bestrijden van schadelijke insecten wordt geheel overgelaten aan hun natuurlijke vijanden! Het respect voor het natuurlijk evenwicht staat bij de familie Christmann mede zo hoog in het vaandel, omdat dit voor hun een grondbeginsel is voor daadwerkelijke hoogwaardige topkwaliteit wijn.

De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met de edele druivenrassen Riesling en Spätburgunder (Pinot Noir). Naast deze twee hoofdsoorten heeft het wijngoed o.a. ook nog Weissburgunder (Pinot Blanc), Grauburgunder (Pinot Gris) en Chardonnay.

Zondermeer de beroemdste wijngaard van het wijngoed Christmann is de Idig. Deze wijngaard is gelegen in het naburige Königbach en meet 3,45 hectare. Het is een naar het zuiden gerichte steile wijngaard waar de druiven de hele dag van de zon genieten, zodat zij altijd optimaal rijp worden. Hier heeft Christmann zowel Spätburgunder als Riesling aangeplant De hiervan afkomstige Rieslings zijn buitengewoon indrukwekkend van smaak: heel materierijk, mineraal en verbluffend elegant. Talloze internationaal gereputeerde wijnschrijvers zoals onder andere Jancis Robinson en Stuart Pigott hebben de Idig wijnen dan ook zeer hoog beloond.

www.weingut-christmann.de