Zakelijke klant? registreer hier

Rheingau

De kleine Rheingau is zonder meer de beroemdste Duitse wijnstreek. De regio is gesitueerd aan de Rijn en een klein deel aan de Main. In de Rheingau is het terroir zeer divers. De aardkorst is hier een lappendeken bestaande uit meer dan 130 verschillende samenstellingen. Het kleine Hochheim (in het oostelijke deel aan de rivier de Main) ondersche...
Lees meer9 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenRheingau

De kleine Rheingau is zonder meer de beroemdste Duitse wijnstreek. De regio is gesitueerd aan de Rijn en een klein deel aan de Main. In de Rheingau is het terroir zeer divers. De aardkorst is hier een lappendeken bestaande uit meer dan 130 verschillende samenstellingen. Het kleine Hochheim (in het oostelijke deel aan de rivier de Main) onderscheidt zich van de rest. Er vindt hier meer warmte-opeenhoping plaats, waarvan de druiven enorm profiteren en de bodemstructuur heeft een andere samenstelling, hier veelal zwaardere bodems aan met klei en kalkaandelen.

In de rest van de Rheingau zijn er meer lichtere bodems, die relatief snel te verwarmen zijn. De wijngaarden van Rüdesheim zijn voor het grootste deel op steile berghellingen aangelegd, die voor het merendeel uit grijze en rode leisteen met soms löss, löss-leem en kwartsiet bestaan.