Zakelijke klant? registreer hier

Pfalz

De Pfalz ligt ingeklemd tussen de Rijn in het oosten en het Haardt-gebergte en het daar achter liggende Pfälzer Wald in het westen. Het wijnbouwgebied is 85 kilometer lang en 6 tot 10 kilometer breed. De Pfalz kent een gematigd klimaat met veel zonne-uren, dat zorgt voor volle en rijpe wijnen met ronde zuren. De bodem in de Pfalz is divers ...
Lees meerItems 1..9 van 23 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 23 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenPfalz

De Pfalz ligt ingeklemd tussen de Rijn in het oosten en het Haardt-gebergte en het daar achter liggende Pfälzer Wald in het westen. Het wijnbouwgebied is 85 kilometer lang en 6 tot 10 kilometer breed. De Pfalz kent een gematigd klimaat met veel zonne-uren, dat zorgt voor volle en rijpe wijnen met ronde zuren. De bodem in de Pfalz is divers en kan bestaan uit: leem, zand, löss, (zware) klei, kalk, rode en gele zandsteen en primair rotsgesteente. Riesling is het belangrijkste druivenras (21% van de aanplant).

De totale aanplant in de Pfalz bedraagt ruim 23.000 hectare, waar naast Riesling onder andere ook weissburgunder, grauburgunder, silvaner en rieslaner staan aangeplant. Rode wijnen zijn sterk in opkomst (m.n. spätburgunder).