Zakelijke klant? registreer hier

Baden

Het wijnbouwgebied Baden is enorm uitgestrekt. Het strekt zich uit over 400 km, van de Tauber in het noorden (tegen Franken aan) tot aan de Bodensee het zuiden. De negen districten van Baden, zijn landschappelijk en klimatologisch heel uiteenlopend. In de noordelijke regio’s wordt vooral witte wijn aangeplant (o.a. rivaner, riesling en sch...
Lees meerItems 1..9 van 12 totaal

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Items 1..9 van 12 totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenBaden

Het wijnbouwgebied Baden is enorm uitgestrekt. Het strekt zich uit over 400 km, van de Tauber in het noorden (tegen Franken aan) tot aan de Bodensee het zuiden. De negen districten van Baden, zijn landschappelijk en klimatologisch heel uiteenlopend. In de noordelijke regio’s wordt vooral witte wijn aangeplant (o.a. rivaner, riesling en schwarzriesling). In het midden van Baden, in de Ortenau, groeien vooral spätburgunder en riesling, terwijl in het zuiden, d.w.z. in de Breisgau, Kaiserstuhl en Tuniberg, voornamelijk Burgunder soorten aangeplant zijn. In het Markgräflerland aan de grens met Zwitserland is Gutedel een bijzondere witte specialiteit. Aan de Bodensee is müller-thurgau het belangrijkste witte druivenras. In totaal beslaat Baden 16.000 hectare wijnbouwgrond en is daarmee het 2 na grootste wijnbouwgebied.

Baden is het warmste wijnbouwgebied van Duitsland, en als enig Duits wijngebied ondergebracht in de Europese Wijnbouwzone B. De wijnen moeten daarom hogere mostgewichten hebben dan elders in Duitsland.