Zakelijke klant? registreer hier

Müller-Thurgau

Dit druivenras was omstreeks 1970 het meest aangeplante druivenras in Duitsland en heeft als synoniem de naam rivaner. Tegenwoordig verslaat de rieslingdruif de aanplant en komt müller thurgau op de tweede plaats. Professor Dr. Hermann Müller uit het Zwitserse Thurgau teelde in 1882 deze kruising van riesling en madeleine royale (en ni...
Lees meer2 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenMüller-Thurgau

Dit druivenras was omstreeks 1970 het meest aangeplante druivenras in Duitsland en heeft als synoniem de naam rivaner. Tegenwoordig verslaat de rieslingdruif de aanplant en komt müller thurgau op de tweede plaats. Professor Dr. Hermann Müller uit het Zwitserse Thurgau teelde in 1882 deze kruising van riesling en madeleine royale (en niet zoals vaak wordt verondersteld: riesling x silvaner) om de hoge kwaliteit van riesling en de vroege rijping van silvaner te combineren (althans dat dacht hij). DNA onderzoek heeft echter anders uitgewezen.

Het verbouwen van Müller Thurgau druiven is redelijk eenvoudig, de wijn geeft aantrekkelijke aroma's en aangename zuren. Op spätlese niveau komt hij het beste uit.