Zakelijke klant? registreer hier

Gewürztraminer

Gewurztraminer, ook wel roter of gelber traminer genoemd, kan als een van de weinige witte wijnen ook zonder een hoge zuurgraad goed rijpen. De druivenschil kan geel, oranje, paars en zelfs rood kleuren, afhankelijk van de teeltomstandigheden. In het glas zal de kruidige 'gewürz' een intense goud gele kleur en prachtige geuren van rozenbla...
Lees meer1 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorterenGewürztraminer

Gewurztraminer, ook wel roter of gelber traminer genoemd, kan als een van de weinige witte wijnen ook zonder een hoge zuurgraad goed rijpen. De druivenschil kan geel, oranje, paars en zelfs rood kleuren, afhankelijk van de teeltomstandigheden.

In het glas zal de kruidige 'gewürz' een intense goud gele kleur en prachtige geuren van rozenblaadjes, tropisch fruit (lychees) en honing tonen.

In de smaak kom je verschillende stijlen tegen, van droog tot edelzoet (late oogst), en vaak iets vettig met een lichte hint naar versgemalen zwarte peper. De meest geconcentreerde, door edele rotting verkregen, gewurztraminers kunnen 20 jaar weggelegd worden, ondanks het lage zuurgehalte.

Het verschil in kleur onderscheid de traminer. Roter Traminer heeft rode druiven; gewürztraminer toont lichtrood / roze druiven; En met gele druiven is het de gelber Traminer. Deze leveren ook verschillende (soms) pittige smaken, beïnvloed door hun terroirs. Alle traminer typen kunnen echter worden aangeduid als gewürztraminer.

De traminer is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-Europa en vernoemd naar het stadje Tramin in Noord-Italië. Het is een van de natuurlijke voorouders van de grüner veltliner. die is ontstaan uit de traminer en st. georgen.