Zakelijke klant? registreer hier

Imperial Wijnkoperij

Imperial Wijnkoperij is in 1994 opgericht door Regina Meij en is de meest toonaangevende importeur van Oostenrijkse, Duitse en Hongaarse wijn in Nederland.

We importeren wijn van meer dan 20 wijnboeren uit Oostenrijk, uit vrijwel alle wijnbouwgebieden. In 2005 zijn we gestart met Duitse wijnen en hebben daarin ook een grote specialisatie opgebouwd. SInds de samenvoeging met Miranda Beems Wine Import in 2017 beschikken we ook over een fantastisch assortiment Hongaarse wijnen. Daarnaast gaat onze aandacht ook steeds meer in oostelijke/zuidelijke richting en importeren we ook wijn uit Slovenië, Georgië en Roemenië. Bovendien hebben we sinds kort een top-wijngoed uit Limburg aan onze wijnselectie toegevoegd.

U vindt onze wijnen bij een groot aantal toprestaurants en bij een selecte groep wijnwinkels in het hele land. 

Tevens zijn wij actief als handelsagent, en verkopen in die hoedanigheid wijnen van enkele van onze producenten aan o.a. Hema, Sligro, Makro en Gall&Gall en diverse collega importeurs. Voor nadere informatie kunt u graag contact met ons opnemen.

Onderscheidingen

In de loop van de jaren zijn we meerdere keren onderscheiden voor het baanbrekende werk, wat we vooral voor Oostenrijkse wijnen hebben verricht. Hier een overzicht van enkele van die onderscheidingen:

2015: Diamond Award. Uitgereikt door Jan van Lissum van  Wine Professional voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op topniveau van wijn en spijs.
2015: Winelife hotlist. Nr 39 op lijst van meest invloedrijke personen in Nederlandse wijnwereld
2014: Bacchus Preis. Hoogste Oostenrijkse onderscheiding in de wijnwereld, die jaarlijks namens de Oostenrijkse overheid verleend wordt aan nationale en internationale persoonlijkheden wegens uitzonderlijke verdiensten voor de Oostenrijkse wijn.  
2014: Importeur van het jaar bij Perswijn
2010: Winelife hotlist: Nr. 26 op lijst van meest invloedrijke personen in Nederlandse wijnwereld
2007: Wijnpersoonlijkheid van het Jaar bij Perswijn
1997: Wijnkoper van het Jaar in het Financiele Dagblad (door Hubrecht Duijker)